woensdag 19 oktober 2016

Nationale Hypotheek Garantie

Als je een hypotheek sluit kun je onder bepaalde voorwaarden Nationale Hypotheek Garantie krijgen.
Tot 31 december 2016 is een van die voorwaarden dat het totaal van koopsom + bijkomende kosten niet meer bedraagt dan € 245.000,-.

Dat komt neer op een huis met een koopsom van € 231.132,-,  er wordt altijd uitgegaan van 6% bijkomende kosten (€ 13.868,-)

Het huis plus de kosten mag het bedrag van € 245.000,- niet te boven gegaan.

De maximale hypotheek op basis van het onderpand is dit jaar 102% van de koopsom, dus bij een koopsom van € 231.132,- is de maximale hypotheek € 235.754,-.

Volgend jaar wordt de kostengrens van de maximale hypotheek met NHG gekoppeld aan de gemiddelde huizenprijs. Zodra de gemiddelde huizenprijs bekend is zal ik hierover berichten.
Zoals het er nu naar naar uitziet ligt de gemiddelde huizenprijs iets boven de nu geldende maximale koopsom.

De geldverstrekker heeft de zekerheid dat in bepaalde situaties de hypotheek wordt terugbetaald. Als je bijvoorbeeld ten gevolge van een relatiebeƫindiging de woning met verlies verkoopt, kan het zijn dat de NHG de restschuld van je overneemt. Er wordt altijd eerst gekeken naar de mogelijkheden van woningbehoud.

De bank loopt minder risico en geeft daarom een lagere rente voor een hypotheek met NHG,

Je betaalt overigens wel voor NHG, op dit moment is dat 1% over het hypotheekbedrag.

Meer weten?
Bel: 06-41588955
Mail: info@mariannecroesadvies.nl

Of klik op de blauwe button rechts boven op de facebook pagina  (contact met ons opnemen) om een webcamgesprek in te plannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten